Behandelingen

Manuele therapie

Manuele therapie bestaat voornamelijk uit mobiliseren, manipuleren, instructies en adviezen geven. Het zorgt ervoor dat de gewrichten beter kunnen bewegen ten opzichte van elkaar om zo de algemene mobiliteit te verbeteren.


Lymfedrainage (ad modum Vodder)

Lymfedrainage door middel van Vodder is een zachte massagevorm. Het zorgt ervoor dat het teveel aan vocht sneller naar de lymfebanen wordt afgevoerd. Op deze manier kan eventuele stagnatie worden opgehoffen. Ook verhoogt het de weerstand, verlaagt het de stress en wordt het hormonaal stelsel geoptimaliseerd.


Pre-postnatale kine

Prenatale kinesitherapie focust zich voornamelijk op het voorbereiden van de bevalling maar ook op eventuele klachten die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap (zoals rugpijn).

Na de bevalling komt de postnatale kinesitherapie. Hier wordt voornamelijk gefocused op het herstel na de bevalling door middel van oefeningen.


Taping

Taping wordt voornamelijk gebruikt ter ondersteuning van bepaalde bewegingen. Het kan ook gebruikt worden om de circulatie te verbeteren, het zenuwstelsel te activeren en vocht af te drijven (lymfedrainage).


Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie is een revalidatie na een aandoening van het centraal of perifeer zenuwstelsel. 

Voorbeelden zijn herseninfarct/hersenbloeding (CVA), MS, Parkinson, ALS,...

Ook deze revalidatie wordt op maat aangepast aan de patiënt.


Temporomandibulaire behandeling

Kaakklachten is een veelvoorkomend probleem, zoals bijvoorbeeld de mond niet ver kunnen openen, pijn bij het kauwen, pijn bij geeuwen,... Enkele symptomen zijn de volgende: hoofdpijn, pijn/vermoeidheid in de kaak, mond niet goed kunnen openen tijdens eten, pijn in de nek,.. De behandeling bestaat voornamelijk om de pijn te verminderen en de natuurlijke beweging van de kaak te herstellen.


Dry needling

Dry needling is een spiertechniek waarbij je in taut bands in de spier prikt met een fijne naald. Dit zijn gespannen stukken in de spier die je door middel van de prikken gaat loswerken. Afhankelijk van de locatie van de spier, wordt er een andere naaldlengte en techniek gebruikt, welke maakt dat alles op een veilige manier kan plaatsvinden.